Biotech-IgG Equity AB (publ) (”Bolaget”) har genom ett fördjupat samarbete med våra leverantörer utökat vårt produktsortiment och erbjuder nu även Covid-19 Multiplex RT-PCR tester till universitetssjukhusen i både Sverige, Norge, Danmark och Finland.

– Behovet och intresset för det här testet är idag väldigt stort. Genom ett utökat samarbete med våra leverantörer kan vi nu tillhandahålla tester till alla våra universitetssjukhus i Norden, säger Johan Lee Backman, VD i Biotech IgG-Equity AB (publ).

Covid-19 Multiplex RT-PCR Kit (Cat No DB-1211) används för en stegs RT-PCR-detektion av Covid-19 viruset från att extraherat RNA. Testet upptäcker specifikt virala Spike- och EndoRNAse-gener i en enda multiplexerad RT-PCR-reaktion, tillsammans med artificiell RNA-isoleringskontroll.

– Denna kontroll läggs till före RNA-isoleringssteget och kontrollerar således inte endast effekten av RT-PCR-reaktion utan också av RNA-isoleringsprocessen, säger Johan Lee Backman, VD i Biotech-IgG Equity AB (publ).